donderdag 23 mei 2013

exposição colectiva "NOS 2013"


open zaterdag en zondag van 12.00u.tot 20.00u. In juli dagelijks, enkel maandag gesloten.

Tijdens de werkzaamheden en de zoektocht naar de geschiedenis van de Pátio was er nog maar weinig tastbaar overgebleven van de oude smidse. Enkel de grote onverwoestbare granieten bak, die gebruikt werd om het smeedwerk af te kolen, staat nu te pronken naast de inkomdeur van wat vroeger de “forja “ was. Tussen de metershoge duimdikke en diepgewortelde braamstruiken, die de smidse in hun verstikkende macht hielden, vond ik een zware hamer en enkele metalen beitels. Als stille getuigen van een actief verleden dat zich hier in Vale do Ferro afspeelde. Onder een dikke laag gebroken “canudo” dakpannen vond ik ook nog een kunstig gesmede schep, volgens de kenners “para chumbar as dobradiças”. Een mooi staaltje meesterschap van de ambachtsman die in primitieve omstandigheden er in slaagde een extra dimensie te geven aan een eenvoudig stuk gereedschap. Dit moet het werk geweest zijn van een artiest zoals we er heden ten dagen nog maar zelden een tegen komen. En daarmee is de cirkel rond. De artiest van vandaag heeft zijn plek gevonden in de “galeria de arte PÁTIO VELHO”. 21 kunstenaars exposeren hun werk van 31 mei tot 7 juni tijdens de groepstentoonstelling “NÓS 2013“. Na de succesvolle “NÓS 2012” van vorig jaar, kon een vervolg niet uitblijven en hebben we ook dit jaar weer prachtige werken van uitzonderlijke kwaliteit. Schilderijen, beeldhouwwerken, fotografie en textielwerkvormen zullen u positief verrassen.


En als eerbetoon aan de kunstsmid van weleer geven we de “antiga forja” een nieuwe bestemming. Tot einde van de zomer onvangen wij “ARCIAL” uit  Oliveira do Hospital en “CASA DA SANTA ISABEL” uit São Romão/Seia in Vale do Ferro. In de “antiga forja” verkopen zij hun kunstambachtelijke werken. De fraaie producten, gemaakt door de bewoners van deze instellingen, krijgen dan met uw hulp een nieuwe “dono/a”. U steunt  daarmee twee instituten die elk op hun manier zich inzetten voor mensen met een beperking. In hun naam alvast bedankt.
Herman en Magda. 

Na "antiga forja" artigos de ARCIAL de Oliveira do Hospital  e  CASA DA SANTA ISABEL de São Romão/Seia Sábado e Domingo das 12.00h.às 20.00h. A partir de junho todas as dias. Só segunda-feira está fechado.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten